Lingerie bondage

Bondage is een leuke en spannende manier om verschillende vormen van intimiteit in je relatie te verkennen. Er zijn vele soorten bondage, van touw bondage tot zijden banden. Maar een vorm van bondage die aan populariteit wint onder koppels is lingerie bondage. In deze blogpost behandelen we wat lingerie bondage is, hoe het wordt uitgevoerd, veel voorkomende stijlen met voorbeelden, accessoires en benodigdheden voor veilige en plezierige bondagesessies, en handige tips om te beginnen met lingerie bondage. Laten we erin duiken! 

Wat is Lingerie voor Bondage? 

Lingerie voor bondage is een vorm van seksueel spel waarbij je lingeriestukken of kledingstukken zoals kousen, korsetten, beha’s, jarretelgordels of slipjes gebruikt als boeien of rekwisieten om verschillende soorten machtsspel tussen partners te verkennen. Het kan worden gebruikt als onderdeel van BDSM-activiteiten. Zoals sensuele dominantie en onderwerping of gewoon als een intieme manier om de grenzen tussen plezier en pijn met je partner te verkennen.

lingerie bondage

Soorten kinky lingerie voor bondage

Er zijn verschillende soorten kinky lingerie die gebruikt kunnen worden voor bondage. Denk bijvoorbeeld aan babydoll-achtige stukken, eenvoudige hemdjes of korsetten. Je kunt ook kant en andere geleidbare materialen gebruiken. Het is belangrijk om te onthouden dat lingerie niet alleen bedoeld is om er aantrekkelijk uit te zien, maar ook om functionaliteit te hebben – bijvoorbeeld door knopen of lussen voor hand- en beenbanden te bieden. Comfort is afhankelijk van wat je partner leuk vindt en kan variëren van eenvoudig tot verfijnd. Bekijk hier de bestverkochte kinky lingerie voor tijdens bondage activiteiten.    

Hoe voer je het uit? 

Het belangrijkste bij elke vorm van bondage met of zonder lingerie is veiligheid. Zorg ervoor dat je duidelijk met je partner communiceert over wat ieder van jullie van de ervaring wil, voordat je begint met welke vorm van bondage dan ook. Als jullie je allebei op je gemak voelen en duidelijk zijn over jullie bedoelingen, kun je de verschillende manieren van lingerie bij bondage gaan verkennen. Begin met knopen te leggen in de stof op verschillende plaatsen op je lichaam (zoals rond je polsen) of met clips om stukken aan elkaar vast te maken (zoals kousen aan een jarretelgordel). Dit creëert een beperkend gevoel terwijl er toch enige beweging mogelijk is, zodat beide partners veilig kunnen genieten tijdens de sessie. 

Gebruikelijke stijlen lingerie bij bondage 

Er zijn veel verschillende stijlen van lingerie bondage die je kunt verkennen, afhankelijk van wat voor soort ervaring je wilt creëren met je partner. Enkele populaire stijlen zijn:

  • Shibari (Japanse stijl touw bondage)
  • Corset Ties (met behulp van korsetten of andere beperkende kledingstukken om beweging te beperken)
  • Garter Belts (met behulp van jarretelgordels of andere elastische banden om armen en benen samen te binden)
  • Stockings * Suspenders (met behulp van kousen of panty’s samengebonden met jarretels voor extra beperking)
  • Thigh Highs & Panties (met behulp van dij hoge kousen bevestigd aan panty’s).

Al deze kinky lingerie stijlen kunnen verder worden uitgebreid met bondage accessoires zoals blinddoeken, veren, handboeien, enz. voor extra sensatiespel tijdens de sessie.         

bondage lingerie

            

Accessoires en benodigdheden voor veilige en plezierige bondagesessies 

Bij elke vorm van bondage met lingerie is het belangrijk dat je van tevoren alle benodigdheden bij de hand hebt, zodat je jezelf veilig kunt houden terwijl je geniet van de ervaring. Enkele zaken die van pas kunnen komen zijn:
– Glijmiddel op waterbasis
– Een medische schaar om knopen gemakkelijk te kunnen verwijderen zonder de huid/kleding/stof te beschadigen
– Veiligheidsspelden om snel aanpassingen/verwijderingen te kunnen maken zonder stofdelen helemaal kapot te knippen; 
– Schuimkussens/kussens voor comfort
katoenen touw in de juiste lengtes geknipt voor touwknopen
– Blinddoeken/maskers 
– Handschoenen voor het knopen van touwen zonder snijwonden te krijgen
– Veren kietelaars voor extra stimulatie
Handboeien voor extra beperking

En niet te vergeten de lingerie die gedragen gaat worden tijdens de bondagesessie. 

Sexy lingerie voor bondage

Er zijn veel verschillende soorten sexy lingerie die je kunt gebruiken voor bondage. Chemises, babydoll-achtige lingerie, kanten jurken en jarretels staan boven aan de lijst. Je kunt ook speciale sexy bondage lingerie items zoals lakleren catsuits en leren handboeien gebruiken voor een extra verleidelijke look. Uiteraard is wat hen betreft veel afhankelijk van de smaak van je partner!

Aan de slag met bondage en lingerie

Lingerie dragen bij bondage is een geweldige manier om verschillende vormen van machtsspel tussen partners te verkennen terwijl je te allen tijde veilig blijft. Of je nu kijkt naar Shibari stijl touw beperkingen of meer traditionele methoden zoals korsetbanden en jarretelgordels er zijn tal van opties beschikbaar waarmee koppels creatief kunnen worden terwijl ze samen nieuwe niveaus van intimiteit verkennen. Daarnaast zijn er vele accessoires beschikbaar zoals blinddoeken maskers, veren, handboeien enz die helpen om extra lagen van genot pijn sensatie toe te voegen wanneer gewenst door een van beide partners Tot slot veiligheid staat altijd bovenaan – zorg ervoor dat beide partners hun grenzen duidelijk aangeven. Zodat iedereen veilig blijft tijdens elke stap van hun reis in bondage met sexy lingerie!