Bondage harnas

Een bondage harnas is een soort harnas dat gebruikt wordt in SM- en bondage-spelletjes. Het kan de bottom (de persoon die het harnas om krijgt) helpen om zichzelf over te geven aan de dominante partner. Of het kan gebruikt worden als een straf of als onderdeel van pony play. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over bondageharnassen: van de verschillende soorten tot de materialen die gebruikt worden en hoe je ze veilig kunt gebruiken.

Soorten bondage harnassen

Er zijn twee hoofdsoorten bondageharnassen: basisharnassen en geavanceerde harnassen. Basisharnassen zijn eenvoudiger en beperken meestal één lichaamsdeel, zoals de borst of de armen. Geavanceerde harnassen zijn vaak ingewikkelder en beperken meer lichaamsdelen, zoals de benen of helemaal het lichaam. Sommige geavanceerde tuigen kunnen ook gebruikt worden voor ophanging (het optillen van het lichaam met touwen) of ponyspel.

de verschillende soorten bondageharnassen die tegenwoordig op de markt zijn. 

  • Leren harnassen
  • Vinyl harnassen
  • Metalen harnassen
bondage harnas

Leren bondageharnassen

Leer is een van de meest populaire materialen voor bondageharnassen, omdat het duurzaam is en in allerlei vormen en maten kan worden gemanipuleerd. Leer is ook veelzijdig genoeg om met verschillende lichaamstypen te werken. Dus het is perfect voor beginners die hun opties willen verkennen zonder enige voorafgaande ervaring met bondageharnassen. De meeste leren harnassen zullen verstelbare riemen hebben die strakker of losser gezet kunnen worden, afhankelijk van het comfortniveau van de gebruiker. Leer vereist echter wel enig onderhoud vanwege de natuurlijke poreusheid; zorg ervoor dat je je leren bondageharnas regelmatig behandelt met olie of was om het mooi te houden! 

Vinyl bondageharnassen

Vinyl is een ander populair materiaal als het gaat om bondageharnassen. Het is duurzamer dan leer maar minder soepel, wat het goed maakt voor degenen die misschien niet al te ervaren zijn met het gebruik van bondage spullen. Vinyl heeft ook niet veel onderhoud nodig, want het is waterdicht en kan beter tegen slijtage dan leren harnassen. Vinyl bondageharnassen zijn er in een groot aantal kleuren, zodat gebruikers hun uiterlijk kunnen aanpassen zoals ze willen! 

Metalen bondageharnassen

Metalen bondageharnassen bieden gebruikers een nog grotere mate van controle over hun partner in vergelijking met andere soorten materialen die hierboven zijn genoemd. Ze zijn stijver dan leer of vinyl, maar bieden meer stabiliteit bij rigoureuze activiteiten zoals hangspel of touwspel. Met metalen boeien kun je desgewenst ook creatief zijn met vergrendelingsmechanismen – zorg er wel voor dat alle veiligheidsmaatregelen zijn genomen voordat je met metalen bondageharnassen gaat spelen! 

Hoe werkt een bondage harnas? 

Een bondage harnas werkt door middel van een aantal bandjes of riemen die je partner omdoet. De bandjes worden dan vastgezet aan de voor- en achterkant van het lichaam, waardoor je partner niet meer vrij kan bewegen. Dit geeft jou de controle over hun bewegingen en maakt het makkelijker om verschillende posities uit te proberen. 

Materialen voor bondageharnassen

De meeste bondageharnassen worden gemaakt van touw, leer, nylon of latex. Touw is een populaire keuze omdat het goedkoop is en je er veel verschillende dingen mee kunt doen. Nylon is ook populair omdat het stevig is, maar sommige mensen vinden het niet prettig om aan te raken. Leer is duurder, maar voelt vaak wel fijner aan dan nylon of touw. Latex is eigenlijk bedoeld voor rubber fetisjen, maar sommige mensen vinden het fijn om in een latex bondageharnas vastgebonden te worden.

Hoe kies je het juiste bondage harnas?

Als je echt wilt genieten van SM of bondage spelletjes, is het belangrijk dat je een goed passend harnas kiest. Het harnas moet niet te strak zitten want dat kan oncomfortabel aanvoelend of pijnlijk zijn. Maar het mag ook niet te los zitten want dan kan het bondage harnas afglijden tijdens spelletjes. Daarnaast moet je ook letten op de stijl van het harnas in verhouding tot de activiteit die je met je partner wilt doen. Als je bijvoorbeeld pony play wilt doen, wil je misschien een paardenbit in plaats van handboeien.

harnas bondage

Bondage Harnas kopen

Winkelen voor een bondageharnas lijkt misschien intimiderend, maar dat hoeft het niet te zijn. Met de juiste kennis en veiligheidsmaatregelen is bondage een geweldige manier om intimiteit te verkennen en een extra laag opwinding aan je relatie toe te voegen. Een bondageharnas kan allerlei nieuwe ervaringen opleveren, van licht restrictiespel tot serieuzere BDSM-actie. Neem voordat je er een koopt de tijd om verschillende materialen, pasvormen en niveaus van comfort te onderzoeken. Het is vooral belangrijk om met je partner veiligheidsprotocollen op te stellen, zoals regelmatige controle of een veilig woord. Met een goed bondageharnas en de juiste voorzorgsmaatregelen ben je klaar voor een avontuur dat je niet snel zult vergeten!

Gay bondage harnas

Bondageharnassen zijn al vele jaren een populair item onder de homo en gay gemeenschap. Het wordt gebruikt bij kinky seksspel als een manier om een partner in bedwang te houden en macht af te dwingen. Meestal is een harnas gemaakt van leer met bandjes die verstelbaar zijn, zodat elke partner zijn ideale pasvorm kan vinden. Sommigen kiezen ervoor om metalen ringen of gespen in het ontwerp van het harnas te verwerken, terwijl anderen zich richten op texturen en patronen om het er esthetischer uit te laten zien. Bij het gebruik van een bondageharnas is communicatie tussen de gay partners essentieel — beide partijen moeten zich bewust zijn van wat goed voelt en niet veilig of ongemakkelijk. Met respect, zorg en begrip kan een bondageharnas een ongelooflijk erotische en intieme ervaring zijn.

Conclusie

Bondageharnassen zijn populair onder mensen die SM of bondage spelletjes willen doen met hun partner. Het is belangrijk dat je je laat leiden door de pasvorm en stijl van het harnas als je er één uitzoekt, want alleen dan kun je genieten ten volle van dit soort activiteiten met je partner!