Bed bondage

Bed bondage is een vorm van bondage die steeds populairder wordt. Maar wat is bed bondage nu precies? En waarom zou je het willen uitproberen? In deze blog lees je alles over bed bondage, van de definitie tot verschillende technieken en veiligheid. Doe er je voordeel mee!

Wat is bed bondage?

Bed bondage is een vorm van bondage waarbij iemand vastgebonden wordt aan het bed, met behulp van handboeien, enkelboeien of touwen. Het kan zowel hard als zacht zijn, afhankelijk van wat je wensen zijn. Deze vorm van bondage is steeds populairder aan het worden, mede dankzij de recente populariteit van boeken en films zoals 50 Tinten Grijs. Maar waarom doen mensen aan bed bondage? 

Waarom bed bondage uitproberen? 

Mensen kunnen verschillende redenen hebben om te willen experimenteren met bed bondage. Voor sommigen is het een opwindende manier om seks te hebben, terwijl anderen de kuisheidsaspecten ervan interessant vinden. Sommige mensen vinden het fijn om in een dominante of onderdanige rol vastgebonden te worden, en voor anderen is het gewoon eens iets nieuws om te proberen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden met bed bondage – alles hangt af van je fantasie! 

bed bondage

Bed bondage technieken

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen bij bed bondage. Hieronder beschrijven we er twee: 

Polsboeien: Dit houdt in dat de polsen van de sub (de persoon die vastgebonden wordt) aan elkaar worden vastgebonden met handboeien of touwen. Dit kan zowel bovenop het bed als aan de zijkant ervan gebeuren, afhankelijk van wat jullie fijn vinden. 

Enkelboeien: Bij deze techniek worden de enkels vastgebonden aan elkaar of aan het bedframe. Opnieuw kan dit bovenop of aan de zijkant gebeuren. Als je de enkels vastbindt aan elkaar, moet je wel oppassen dat ze niet in eenzelfde positie komen te liggen als je polsen (dus niet bovenop het hoofd), want dan kan dat ongemakkelijk worden. 

 Veiligheid en communicatie tijdens het proces 

Zoals bij alle vormen van BDSM is communicatie erg belangrijk tijdens het proces van bed bondage. Je moet duidelijk aangeven wat je wel en niet fijn vindt, en ook regelmatig check-ins doen met elkaar om te kijken hoe het gaat. Het is belangrijk dat je elkaars grenzen respecteert – SM moet tenslotte plezierig blijven voor alle betrokken partijen! Ook moet er altijd eerst toestemming gegeven worden voordat er iets gebeurt, om teleurstelling of verveling te voorkomen. Als iemand halverwege besluit dat hij of zij toch liever niet vastgebonden wil worden, dan mag die persoon altijd ‘stop’ roepen. Tot slot moet er ook altijd rekening worden gehouden met veiligheid tijdens dit soort spelletjes. Zorg dat je scherpe voorwerpen uit de buurt houdt, en maak eventuele knopen los als ze pijn doén of irritatie veroorzaken. Hetzelfde geld voor touwen: controleer regelmatig of ze nog stevig genoeg zitten en maak ze los als dat nodig is. Op die manier blijft BDSM en bed bondage leuk voor iedereen.

Bed bondage benodigdheden

een overzicht van enkele van de meest populaire bed bondage materialen, toys en een aantal tips voor beginners.

Touw

Touw is een van de populairste materialen voor bed bondage. Het is sterk en stevig, zodat het gebruikt kan worden om je partner vast te binden aan het bedframe of het hoofdeinde. Je kunt touw ook gebruiken om een geïmproviseerde blinddoek te maken door het om de ogen van je partner te binden. Zorg ervoor dat je een zacht touw gebruikt, zoals katoen of hennep, zodat het de huid van je partner niet schuurt.

Sjaals 

Sjaals zijn een prima optie als je iets wilt dat zachter is dan touw. Je kunt ze gebruiken om de polsen en enkels van je partner vast te binden aan de bedpalen, of zelfs gewoon om de ogen te bedekken. Als je echt creatief wilt zijn, kun je zelfs sjaals gebruiken om een geïmproviseerde knevel te maken door ze om het hoofd van je partner te binden. Zorg er wel voor dat je een zachte stof gebruikt, zoals zijde, zodat het de huid van je partner niet irriteert tijdens de bed bondage.

bondage bed

Blinddoeken 

Als je de zintuigen van je partner wilt versterken tijdens de bed bondage, dan is een blinddoek een must-have. Er zijn veel verschillende soorten blinddoeken op de markt, van eenvoudige oogmaskers tot meer uitgebreide kappen. Zorg ervoor dat je er een kiest die comfortabel is en niet al het licht blokkeert, want dat kan desoriënterend zijn voor je partner. 

Bed bondage sets

Er zijn ook bed bondage sets verkrijgbaar. In deze sets zitten dan een verscheidenheid aan benodigdheden. Zie het als bijvoorbeeld een starterspakket.

Starten met bed bondage

Als je op zoek bent naar een spannende manier om seks te hebben of gewoon iets nieuws wilt uitproberen, dan is bed bondage misschien wel iets voor jou!  Vergeet niet om goed te communiceren met elkaar tijdens het proces. Veiligheid staat altijd bovenaan je prioriteiten. Experimenteer zelf lekker verder met bed bondage.